Curruculum Vitae - Luc Cromheecke

Luc Cromheecke is in 1961 geboren te Antwerpen. Begin jaren 80 studeerde hij aan de Academie van Fijne Kunsten in Antwerpen (studierichtingen schilderen, grafische vormgeving en publiciteit, maar maakte geen van allen af).

Tom Carbon

Samen met zijn medestudent Laurent Letzer maakte hij "De avonturen van Tom Carbon", welke in 1985 voor het eerst in het magazine Robbedoes/ Spirou verschenen. Er zijn 4 "Tom Carbon" albums uitgegeven door Dupuis.  (sinds 1993 zijn er door Carlsen 3 "Tom Carbon" albums in het Duits uitgegeven. De Tom Carbon cartoons zijn in vele talen voorgepubliceerd, waaronder Deens, Spaans (cartoonmagazine Tebeo) en Indonesisch (Komkum magazine) en is in 1992 en 1994 voor de Alph'Art award genomineerd.

Ben de Boswachter

Eind 1996 hebben Luc Cromheecke and Laurent Letzer de cartoon "Ben, le forestier" ontworpen voor het Astrapi magazine van de Parijse uitgeverij Bayard. In 1997 en 1998 is deze - volledig met computer ingekleurde - cartoon in het wekelijkse Suske & Wiske magazine (Standaard) onder de naam "Ben de boswachter" uitgegeven.


Harde tijden

In 2000 is dit stripalbum  verschenen bij de Nederlandse uitgeverij de Plaatjesmaker

 

 

Roboboy

Sinds 2001 maakt Luc samen met Willy Linthout de strip Roboboy, welke in het Suske & Wiske magazine wordt gepubliceerd. In het Nederlandse jeugdtijdschrift Taptoe verschijnt deze strip onder de titel Supersnotneus!